Fotogalleri

 

I de 17 år jeg sejlede langfart, tog jeg mange fotografier. De fleste tog jeg for at vise dem derhjemme, hvordan verden så ud, derude øst for Suez. Desværre er mange af disse "turist-fotos" ikke særlig interessante i dag, så dem slipper du for.

 

Kvaliteten af fotografierne er ikke lige gode - tiden har tæret på hårdt på nogle af fotografierne.

 

Efterhånden som jeg får gravet mig igennem mine gamle lysbilleder og negativer, vil jeg sætte flere fotos på hjemmesiden.

 

Hverdagsbilleder

I dag ærgrer det mig, at jeg ikke tog så mange fotos af livet om bord - men her er dog nogle stykker(klik her).

 

Søfolk

Nogle få portrætter af mine kollegaer. Både de helt unge, der var på langfart for første gang, og de "gamle drenge", der havde tilbragt det meste af deres liv til søs. (klik her).

 

 

Udsigter til hav og havne

Det er en speciel oplevelse at have en arbejdsplads, hvorfra udsigten hele tiden forandrer sig. Både i havnene og på det altid omskiftelige hav. Se et par "udsigtsbilleder" fra arbejdspladsen (klik her).

 

I havn

Som sømand tilbringer man det meste at tiden på skibet - Men i de "gode gamle dage" var der også tid til at se lidt på de lokale attraktioner (klik her).

 

Skibene

Her er fotos af mange af de skibe, jeg har været påmønstret. De er nok kun interessante for "shiplovers". Men fotografierne fortæller en historie om den teknologiske udvikling til søs. Det ældste skib jeg har sejlet med - m.s. Morelia - var projekteret før anden verdenskrig, men først færdigbygget i 1948 - det år, hvor jeg blev født. De nyeste skib jeg sejlede med blev m.s. Songkhla fra 1977. Alle de skibe jeg har været påmønstret er forlængst blevet hugget op eller solgt til andre rederier.

 

De fleste af skibene har jeg været påmønstret i halve år, enkelte har jeg været udmønstret på igen og igen. Andre har jeg bare har sejlet med som afløser i nogle få uger

 

Fotografierne er dels nogle jeg selv har taget og dels rederiernes officielle postkort, andre har jeg købt, den gang jeg sejlede. (klik her).

 

Radiostationer

Her er nogle fotos fra mine arbejdspladser om bord (klik her).

 

ØK's 25-års jubilæum

(klik her).